CO2 – Bewustzijn

Uw vliegreis en huurauto stoten CO2 uit. Deze uitstoot kan gecompenseerd worden door via DEAN in Afrika bomen te planten!

CO2 – Bewustzijn

Als bedrijf in de reisbranche zijn wij er ons van bewust dat reizen een grote impact heeft op het milieu, klimaat en de leefomgeving. Het beste is natuurlijk om helemaal niet meer met het vliegtuig op vakantie te gaan, maar dat is voor bestemmingen zoals die in Zuidelijk Afrika niet echt een optie. De wereld heeft immers zoveel moois te bieden. En voor de landen in Zuidelijk Afrika is het toerisme veelal de belangrijkste inkomstenbron.

Graag willen we onze reizigers ook bewust maken van de impact die zij met hun reis hebben op het milieu. Uw vliegreis en huurauto stoten CO2 uit. In totaal gaat het al snel om 2500 kg  CO2 uitstoot per persoon per reis.

DEAN

De CO2 uitstoot van uw reis kan gecompenseerd worden op verschillende manieren. Een mogelijkheid die wij graag onder de aandacht brengen is het planten van bomen via DEAN.

Digital Education Africa Network heeft als doelstelling om digitaal onderwijs in Oost-Afrika te stimuleren en verbeteren, zodat scholieren niet achter lopen op het gebied van 21e-eeuwse vaardigheden. DEAN verzorgt apparatuur, scholing voor docenten en workshops om de kinderen ook bewust te maken van hun invloed op het milieu en hun leefomgeving: iets wat volgens hun ook tot de moderne vaardigheden behoort.

Hoe werkt CO2-compensatie?

CO2-compensatie vindt plaats via de praktijkdagen van DEAN. Op een praktijkdag planten kinderen bomen rond hun school. Hierbij krijgen ze uitleg over milieubewustzijn. Een praktijkdag op een school kost € 400,-. Aan een praktijkdag nemen 30 kinderen deel die 50 bomen planten. Elke boom compenseert gemiddeld 22 kg CO2 per jaar. Voor een selfdrive reis moet u al snel 10-20 bomen per persoon planten om tot volledige compensatie te komen. U kunt voor elk bedrag bijdragen en op die manier CO2 compenseren. Van elke bijdrage ontvangt u via DEAN een certificaat waarin staat hoeveel CO2 u heeft gecompenseerd.

U kunt DEAN steunen door direct via de DEAN website te doneren. DEAN heeft de ANBI status uw gift is fiscaal aftrekbaar. Voor meer informatie gaat u naar www.dean.ngo/nl.